Thursday, 22 November 2012

Umur 13 tahun dah bernikah

Baca paper hari ni terkejut jugalah.
Sportingnya ibu bapa diorang.
Macam-macam persoalan tiba-tiba datang menyerbu.
Banyak sangat pro dan kontra yang perlu difikirkan sebenarnya.

Adoiiii....makin advance budak-budak sekarang ni.


#sumber : Harian Metro

KULIM: “Saya akan bertanggungjawab malah sudah bersedia untuk menjadi seorang suami yang baik,” kata Mohd Fahmi Alias, 19, yang berkahwin dengan Nor Fazira Saad, 13, di Masjid Kampung Padang Cina, di sini, pada 17 November lalu.
Mohd Fahmi berkata, dia dan isterinya akan berdikari selain menumpukan perhatian kepada perniagaan keluarga untuk melalui kehidupan sebagai suami isteri.
Menurutnya, atas persetujuan kedua-dua ibu bapa mereka dan untuk mengelak berlaku maksiat adalah lebih baik mereka berdua berkahwin walaupun pasangannya itu masih muda remaja.
Apa-apa pun, doakanlah yang baik-baik buat mereka.
Semoga perkahwinan ini kekal hingga ke akhir hayat.





p/s: maunya mokcik tak terkojut.....umur macam tu mokcik pun belum baligh lagi. huhu...




23 comments:

  1. aku lom piyed lagi. haaaaaa!!!

    ReplyDelete
  2. gilaaa >,< besembok air bace benda ni -.-

    ReplyDelete
  3. Makbed....samalah kite... hahaha..

    ReplyDelete
  4. thihihihihihi sy pon tak piyed agi mase nih hehehe

    ReplyDelete
  5. iezayusof....tu diaaa....sampai besemboq ayaq! LOL..

    ReplyDelete
  6. sama dgn makbed..huhu..blom piyed..hahahaha....

    ReplyDelete
  7. akak pun pos entry nih..terkejut gak tp dh jodoh dorg kan...

    ReplyDelete
  8. jodoh dah samapai awai,nak wat geno....hu hu

    ReplyDelete
  9. awal gile nye kawen...

    kontra : blm puas enjoy gediks

    pro : blh kurangkan dosa sbb menggediks ngn pasangan yang dah halal...

    ReplyDelete
  10. tulah kan kalau dh jodoh...usia bukan penghalang...moga kekal bahagia

    ReplyDelete
  11. samalah kita.. x baligh lagi.. hehehee

    ReplyDelete
  12. eca 23thn kak...bf pun xde.acaner tu?hahahaha :P

    ReplyDelete
  13. perghh..!hebat..!
    Sebab niat untuk elakkan maksiat.. budak2 sekarang ni advance lain macam...

    oklah tu, kita doakan kebahagaian pasanagn...

    nur 13 tahun, sememh lagi kak..hihihi

    ReplyDelete
  14. hoh0o0~~~ tak sangka... haritu, ada budak umur 14 dgn 16. ni, 13 dgn 19~ huhuuu...maju dunia skarang ni~

    ReplyDelete
  15. mcm2... umur time cam gini.. cek tak pndai masak lagi.. period pun belum.. adesss... pape pun... doakan mereka bhgia sudah.. :)

    ReplyDelete
  16. perghhhhhhhh!!!!

    malu siottt....sy yang baru 24 ni pon blom jumpa lagi sapa sapa...ni da kawen truihhhh....masak ni...ekekekeke

    anyway kak, thanks tau sebab kongsi buah fikiran yang sgt extensive untuk tajuk baru saya tu...saya sgt hargai perspektif yang berlainan.... :)

    take care kak!

    ReplyDelete
  17. saya umo 25 pun belom kawin dan belom ade jodoh lagi..hahah
    advance betol budak zaman skng ni.
    kalah org yg dah keje ni.

    ReplyDelete
  18. kena ada gamba di ble kan.. saya 24 baru nak tunang..

    ReplyDelete
  19. masa lah kita Yana. umur 13 belum baligh lagi hehehehe...

    ko kawin umur berapa ah? anak ko dah bujang.. tapi ko awet muda jer? ko kawin awal eh? tah2 ko kawin 15 ekekekekekek

    ReplyDelete
  20. Nong....ngade ko Nong. hahaha.... aku kawen umur 26 la. saje je ko ni.. :p

    ReplyDelete