Friday, 4 January 2013

Burger yang sebiji

Mulai tahun ini nak berazam utk rajin bawa bekal makanan ke tempat kerja.
Nak berjimat kekdahnya.
Ada matlamat yang nak dituju katanya lagi.
Haaa......makanya semalam saya bawa burger.
Sebiji sahaja.
Konon-konon nak memboikot McD.
*walaupun tengok prosperity tu kadang-kadang boleh meleleh air liur wehh...


#abaikan rupa daging ayam dan roti tu.

Kalah McD!
Sedap giler.
Tak percaya, u olls grill daging dan roti garing-garing.
Lepas tu letak tomato dan sos cili.
Lepas tu lagi, u olls letak coeslow banyak-banyak.
Terangkat wehhh.....
Makan pulak kat office time sejuk sebab hujan ke, sebab suhu aircond terlampau ke.
Memang layan sampai rasa nyesal tak bawak sebiji lagi. huhu..

p/s: bahaya juga bekal2 ni. Cepat menternak lemak dengan jayanya. :(




10 comments:

  1. dah lama tak makan burger buatan sendiri. hehe.

    ReplyDelete
  2. Kalau sedap camni memang tak cukup sebijik..

    ReplyDelete
  3. sama! saya pun HARI-HARI bawak bekal ;D

    ReplyDelete
  4. garing2 mcm tu la sedap...!
    Nur lama tak bawa bekal..
    nanti nak bw jugaklah...
    nak menambahkan lemah yg hadoo..
    hihihi

    ReplyDelete
  5. dah bye-bye pada beger,kfg,mekdi..anak2 ja yg layan ..:(

    ReplyDelete
  6. yana..

    aku kan.. dah jadi tabiat bawa bekal ke opis.. sebabnya area kami tu susah nak carik makan.. lagikan.. jimat :)

    ReplyDelete
  7. hehehe..udah yg di bawa pun menu lemak..ce bawak roti mayat je..cicah air suam..hekhekhek...apa2 pun k.sal pun suka bawak bekal gak...terutama mase kije mlm..angkut ape yg rasa x bleh abis di mkn oleh anak2..kat tempat keje bwk le mende pun garenti licin liauu...lapor je..asal break je nak melantok..huhuhu..

    ReplyDelete
  8. wah . teringin nak merasa ni . hihi

    ReplyDelete
  9. wah..sempat dia meng grill pagi2..

    ReplyDelete