Thursday, 17 March 2016

Makan-makan di Anggerik Mall


Assalamualaikum wbt...bismillah..

Tak perasan pula dah pernah tulis atau belum pasal foodcourt di Anggerik Mall Shah Alam ni. Sape dah pernah pergi? Sila angkat tangan. hehe..

Anggerik Mall ni nak pergi ke situ kena naik kereta kalau dari office saya. Jauh sikit. So, sesaja nak jalan kaki tu memang tak dapek la. Nanti habis masa lunch sebab menapak je. Belum masa nak makan lagi. Walau pun agak susah sikit nak pergi, tapi kerap jugalah kami lunch kat sini. Pasaipa? Nindiaaa nak habaq.


Signage Anggerik Mall yang betul-betul di hadapan bangunan. 

Apa yang best sangat lunch kat sini? Satu, foodcourt ada aircond. Dua, harga makanannya. Memang berbaloi-baloi. Nak makan pada harga yang berpatutan dan beraircond, kat foodcourt Anggerik Mall la jawapannya kalau anda berada di Shah Alam.


Inilah gerai yang saya maksudkan tu. Lauk-pauk pelbagai. Lepas tu harganya ok pulak tu.


Ini pilihan saya. Nasi dan dua jenis lauk siap bubuh dalam mangkuk, RM6 sahaja. Ok tak?


Kopi o ais ni berharga RM1. Jus tembikai berharga RM3.50. Boleh la ye?

Disebabkan masa ni hanya lunch berdua, tak dapatlah nak tunjuk menu-menu pilihan kawan-kawan yang lain. Tapi memang puas hati kalau lunch kat foodcourt Anggerik Mall ni. Saya rekomen sangat-sangat.



8 comments:

  1. jus tembikai tu sangat2 menggiurkan..dapat minum waktu cuaca macam ni best jugak..harga not bad la

    ReplyDelete
  2. Tak pernah dtg sini lg..
    Sedapnya jus tembikai tuh...siap ada buah atasnya lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try la kalau singgah shah alam. Buat segmen jln2 cari mkn sendiri.

      Delete
  3. tergoda ttgk jus tembikai tu...aduhh time panas2 mcm ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kulim kan byk jual tembikai. Musim2 panas ni lg manis..

      Delete
  4. Salam singgah...

    wah, seronoknya!!! Rindunya kt anggerik mall. Tujuh tahun menetap di shah alam dulu jarang ke Anggerik Mall. selalu mkn di Kompleks PKNS ja... Huhuhu...thanks Yana for the info. OMG..sedapnya!!.Kena pegi ni if balik malaysia. MESTI!!! Kopi ais RM1 tu sgt menggoda!

    salam perkenalan dari,
    http://thebeautyofsplendid.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sudi singgah.
      hahaha...balik nanti boleh la hilangkan rindu. :)

      Delete