Thursday, 5 April 2012

Apa bestnya join segmen?

Sekarang ni kalau diperhatikan,
blogger-blogger baru suka sangat join segmen.
tag sana sini.
maaflah sesiapa yang tag saya.
memang tak berapa rajin nak join.
bukan tak mesra alam tau.
tapi sebab entri sendiri pun tulis ciput-ciput je.
idea tak berapa nak gempak tak pun masa yang tak mengizinkan.

soalan saya, best sangat ke join segmen nih?
kadang-kadang bila blogwalking je (kalau sempat) asyik nampak entri untuk segmen.
jadi, macam malas nak baca. 
tapi betullah.
dah blog u olls.
suka hatilah.

tapi tak rasa macam buat MLM ke?
bertingkat-tingkat macam piramid.
pulun-pulun buat kerja tapi yang di atas si pembikin segmen nun senang lenang.
hmmmm....
*last-last fikir sendirilah berblog untuk apa.



7 comments:

  1. hai yana...sesekali joint segmen best gak yana...boleh kenal n tgk blog orang,boleh tgk pelbagai jenis blog ada,.macam2 gaya blog ada..tapi setakat yg izan joint ramai blogger pompuan n yang masih muda remaja...hikhik...

    ReplyDelete
  2. izan....sy pernah join segment bloglist abg terror & lulu je. Pastu rasa mcm malas dah. Suka hati la nak tepek blog sape kat bloglist. dah suka baca blog dia, tepek je kat bloglist. lagi ikhlas & x terasa terikat dgn sape2. nanti kalau malas baca, remove je tanpa rasa bersalah. hahaha...

    ReplyDelete
  3. nur rajin gak join segmen ni, best gak dapat kenal blogger2 yg lain..

    tapi semenjak dua menjak ni, malas pula nak join..ramai gak yang TAG nur, tapi belum bksempatan nak join,

    kalau dulu satu hari nur boleh kuarkan 3 entry, skranag masa mmg terhad..

    jadi, nur hnya kuarkan satu hari satu entry je..kalau de masa, baru boleh buat lebih...

    tapi selalunya masa lebih nur amik pluang untuk blogwalking je...

    ReplyDelete
  4. penah join sekal jer.. malas.. hahaha..

    tp kalau best boleh kot dan tak melibatkan nak tag org

    ReplyDelete
  5. hehehe.. sy pun x rajin sgt.. bile bab2 tag ni.. ada 4 dah terabai.. yg join simple2 boleh la.. contoh meramaikan kawan.. tapi lau tag2 dengan soalan.. ya ampun.. tak tertag gamaknya.. sory kalau tak terbuat..

    ReplyDelete
  6. Kn...stakat nk kenal2 tu xyah buat segmen pn leh knl...segmen ni cm mpergunakan org je.kalo ikhlas nk mengeratkan silaturahim,xyah la smpai nk kena tampal header pbuat segmen tu kan...

    ReplyDelete